ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σουλτάνος οι ντόπιοι Πασάδες και οι απευθείας αναθέσεις



Kατ’ αρχάς δεν μπορεί να είσαι ο "Σουλτάνος” του δήμου ο κυρίαρχος άρχοντας της διοίκησης και ξαφνικά να μην πρωτοξέρεις πια γκάφα και πια υπονοούμενα για λάθος κινήσεις και "κατηγορίες"  για απευθείας αναθέσεις εις βάρος των πασάδων και αγάδων σου, να μπαλώσεις και να συμμαζέψεις πρώτα!!
Αυτομάτως υποβιβάζεσαι σε "κοτζαμπάσης". Ξέρετε. Αυτοί οι “Έλληνες” που στην περίοδο της τουρκοκρατίας έπαιζαν τον ρόλο του προύχοντα, του προεστού στις αυτοδιοικούμενες Ελληνικές κοινότητες, κάτω βέβαια από την “επιτήρηση” των ντόπιων πασάδων.
Τις περισσότερες φορές, ή σχεδόν όλες, οι κοτζαμπάσηδες με την πάροδο του χρόνου γινόντουσαν μισητοί στους δημότες, γιατί άκουγαν έβλεπαν, δεν αντιδρούσαν και απλά φρόντιζαν να εξομαλύνουν τα πράγματα και να ηρεμούν τα πνεύματα των υπόδουλων, προκειμένου να μην διαταράσσεται το καθεστώς της δουλείας και να μην δημιουργούνται προβλήματα στο σουλτανάτο.
Στην δική μας όμως προκείμενη κατάσταση, όταν ακόμα και ως κοτζαμπάσης, δεν μπορείς να δικαιολογήσεις στον κόσμο τι γίνεται με τις απευθείας αναθέσεις, και με “πιθανά” κυκλώματα στο χαρέμι να ζουν και να βασιλεύουν, γιατί οι απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους,  είναι κατακριτέα από όλους, τότε έχεις χάσει τον έλεγχο. Θα μου πείτε πως αποδεικνύεται αυτό;
 Συνδημότες μου όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο τότε σε ακολουθεί ο παρακάτω αφορισμός.  “Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια'..... Το ανάκτορο τι κάνει γι αυτό;
Όταν δεν συμβαίνουν κι αυτά τα αυτονόητα, τότε υποβιβάζεσαι ακόμα κι από κοτζαμπάσης!
Βέβαια, στην δική μας και πάλι περίπτωση, αυτό έχει όλη την νοοτροπία και την διάθεση “εξυπηρέτησης” των σύγχρονων τοπικών πασάδων και αγάδων που τον στήριξαν στην διεκδίκηση του θρόνου.
Υπάρχει όμως τρόπος για ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια, πέρα από τις επιτροπές προμηθειών, φτάνει να υπάρχει η θέληση. Η προμήθεια υλικών, υπηρεσιών αγαθών κλπ με την προσκόμιση 3 προσφορών για τις ανάγκες του δήμου είναι ξεπεραστέα. Γιατί απλούστατα τις 3 προσφορές θα μπορούσε να τις προσκομίσει “ένας” προμηθευτής για “όλους” προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός.
Η Ιστοσελίδα του δήμου υπάρχει και  ανεξάρτητα αν είναι δύσχρηστη, μπορεί να φιλοξενήσει αναρτήσεις ενδιαφέροντος για δημοτικές προμήθειες, υλικών, υπηρεσιών αγαθών κλπ, ακόμη και από το 1ο ευρώ. Αναρτήσεις ακόμη και για απ' ευθείας αναθέσεις. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μέσα στην χρονική προθεσμία που θα έχει δοθεί από την δημοτική αρχή θα καταθέτει την κλειστή προσφορά του. Έτσι δεν θα χουμε τρεις αλλά χίλιες δεκατρείς προσφορές και τα στόματα των "καλοπροαίρετων"κλειστά.
Έτσι μόνον δεν θα αποκτήσουμε νέους σύγχρονους ραγιάδες, έτσι θα πάνε τα ξαδέλφια, τα μπατζανάκια οι κουμπάροι και οι κολλητοί στο περιθώριο.
Αν δεν αλλάξει τίποτα την πενταετία αυτή στο Σουλτανάτο, ένα απομένει : Οι πολίτες να στείλουν στον αγύριστο πασάδες και αγάδες, μαζί με το χαρέμι τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου