ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Καρναβάλι Ωραιοκάστρου: Ξαναζεσταμένη σούπα. Κακέκτυπο αντίγραφο

Αναδημοσίευση από:http://www.oraiokastronet.gr
Xωρίς έμπνευση και φαντασία, υποτονική  και χωρίς ιδιαίτερη καρναβαλική σάτυρα, διοργανώθηκε  η καρναβαλική παρέλαση του δήμου Ωραιοκάστρου, κατά τα πρότυπα των εμπνευστών της.
Τα αμήχανα   «επιστρατευμένα» παιδάκια από τα σχολεία και οι  περσινές καρναβαλικές κατασκευές από την αποθήκη της Ξάνθης, ήταν λίγο δύσκολο να φτιάξουν καρναβαλική ατμόσφαιρα και διάθεση.   Έτσι  το βάρος έπεσε αναγκαστικά στους συλλόγους που χάρη στην ακούραστη προσπάθεια, το φιλότιμο  και το μεράκι των μελών, έσωσαν τα προσχήματα και χάρισαν ευχάριστες στιγμές και κέφι σε γονείς και συγγενείς που  έσπευσαν να παρακολουθήσουν το καρναβάλι. Ξεχώρισαν οι αγελάδες ενάντια στην κρίση από τον πολιτιστικό σύλλογο Λητής, όπως και  οι κότες από τον πολιτιστικό σύλλογο Νεοχωρούδας, που μοίραζαν με την ευκαιρία και  αυγά, τα παιδιά των λουλουδιών από  την Ένωση Ποντίων, που κέρδισαν το βραβείο,  τα υπέρ- κοπέλια του συλλόγου Κρητών και οι «ΤΣΗΓΚΑΝΟΙ» του πολιτιστικού του Μελισσοχωρίου, κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Η  Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, αλλά όχι και στο επίκεντρο της καρναβαλικής παρέλασης του Ωραιοκάστρου, η  οποία άνευρη και χωρίς χιούμορ, σχόλια και  αναφορές στην  επικαιρότητα, πέρασε  εκτός  από τους κεντρικούς δρόμους του Ωραιοκάστρου,  στην στενοσιά της συγκατάβασης, του  τετριμμένου  και της  αδιαφορίας.
Πολλοί δήμοι της Θεσσαλονίκης,  Νεάπολης, Αμπελοκήπων κ.α  κατά το παρελθόν, επιχείρησαν να διοργανώσουν καρναβαλικές παρελάσεις  και όλοι  στη συνέχεια, αφού σοβαρεύτηκαν,  τις εγκατέλειψαν λόγω σπατάλης και οικονομικού κόστους, αλλά  και έλλειψη παράδοσης.
Όπως πιθανόν να γίνει και με το δήμο Ωραιοκάστρου, ο οποίος θυμήθηκε να αναπαράγει με καθυστέρηση ένα κακέκτυπο αντίγραφο καρναβαλικών παρελάσεων  που έκαναν  άλλοι δήμοι,  προσφέροντας  μια ξαναζεσταμένη σούπα περίπου 30 χρόνων.  Ουάου, όπως θα έλεγε και ο Σαμαράς μιμούμενος τον Βαρουφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου