ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΟΠΠΑΩ


drasi3adrasi3bdrasi3cdrasi3g

2


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
                                                                     Ωραιόκαστρο, 18/3/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : Δράση 3 : Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου
Επίσκεψη –  Ξενάγηση – Δράση,  4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

Την Παρασκευή 13/03/2015 επισκέφθηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου τα δύο τμήματα (Γ1 και Γ2) της Γ’ τάξης του  4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου στα πλαίσια του σχολικού τους προγράμματος: «Βιβλία και Βιβλιοθήκες» συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους.
Οι εργαζόμενες της βιβλιοθήκης υποδέχθηκαν τα παιδιά σε διαφορετικές ώρες το κάθε τμήμα, και στην ξενάγηση και στην δράση.
Ξενάγησαν τα παιδιά στους χώρους της βιβλιοθήκης και αφού τους έδωσαν απαντήσεις  στις ερωτήσεις τους, στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης, όπου δόθηκαν οδηγίες για την υλοποίηση της δράσης: «Οι σκιές χάθηκαν».
Περιγραφή δράσης: Τα παιδιά πέρασαν στα τραπεζάκια και δόθηκε στο καθένα μια κόλλα Α3 και πολύχρωμα παστέλ χρώματα. Αφού ζωγράφισαν το Α3 με μοτίβο (καρό, πουάν, τεταγωνάκια, τριγωνάκια, καρδούλες, κλπ) το καθένα ότι ήθελε, μετά πήραν και έκοψαν από τα  έτοιμα ζωάκια  που τους είχαν ετοιμάσει οι εργαζόμενες της βιβλιοθήκης και  ζωγράφισαν  το ζωάκι που επέλεξαν, με τον ίδιο μοτίβο που είχαν ζωγραφίσει το Α3 τους. Μετά το κόλλησαν πάνω στο ζωγραφισμένο Α3. Έτσι το ζωάκι τους «χάθηκε» μέσα στην ζωγραφιά.
Γιατί;
Κρύφτηκε γιατί ντρέπεται;
Γιατί παίζει κρυφτό;
Γιατί το κυνηγάει κάποιος;

Το Δ.Σ. και η πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. συγχαίρουν τις εργαζόμενες της δημοτικής βιβλιοθήκης για την άψογη φιλοξενία τους στους μαθητές του δημοτικού σχολείου και για τις δράσεις που πραγματοποιούν.

Με εκτίμηση
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου