ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ



Η συγκυβέρνηση ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, το οποίο προεκλογικά θα διέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος του, βάζει χέρι και μάλιστα με ΠΝΠ, τις οποίες προεκλογικά καταδίκαζε, στα αποθεματικά και στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων και περιφερειών κ.α. δημόσιων οργανισμών. Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να προχωρήσει στη δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, με αποφάσεις των διοικήσεών τους και με τη βοήθεια του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.
 
Αυτές οι ενέργειες θα έχουν σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων, αυτή τη φορά και με «αριστερά» χέρια. Ταυτόχρονα σκοπεύουν να σπείρουν φόβο για την καλλιέργεια ανοχής στα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται με την παράταση των δύο προηγούμενων και την υπογραφή του 3ου μνημονίου (αναπτυξιακή συμφωνία θα το ονομάσουν).
 
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ωραιόκαστρου καταδικάστηκε μεν η ΠΝΠ και ζητήθηκε η ανάκλησή της για λόγους οικονομικούς, συνταγματικούς, συντήρησης του «αυτοδιοίκητου». Οστόσο από την πλειοψηφία δεν τέθηκαν οι κοινωνικές αιτίες και οι πολιτικές ευθύνες των παλιότερων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ αλλά και των δημοτικών αρχών που στήριζαν τις αποφάσεις τους. Κυρίως όμως, δεν προτάθηκαν πιθανές αντιστάσεις σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους τοπικούς φορείς. Μόνον η παράταξη της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» έβαλε αυτά τα ζητήματα, χωρίς τη ψευδαίσθηση ότι ο αγώνας μπορεί να ξεκινήσει από εκεί μέσα. Ο κόσμος πρέπει καλά να το καταλάβει ότι πλέον πρέπει να ξεσηκωθεί, κι εμείς μαζί του.
 
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ απουσίασε παντελώς και εντέχνως από τη συνεδρίαση. Ρόλο υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής έπαιξε τοπικός σύμβουλος, εκλεγμένος με δεξιό ψηφοδέλτιο. Στέλεχός του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρίσκονταν…. ως δημοσιογράφος, τέως φιλογαβοτσικός, χαμογελούσε με την όλη διαδικασία και στο τέλος έγραψε ένα διατεταγμένο χρονογράφημα, τόσο χυδαίο όσο η δεξιόστροφη μεταβολή του κόμματός του ή της Ελπίδας σε Εφιάλτη.
Εμείς, παρά τον δυσμενή πολιτικό συσχετισμό στο δήμο Ωραιοκάστρου, δεν υπογράψαμε και δεν θα υπογράψουμε κανένα τοπικό Μάαστριχτ, κανένα μνημόνιο, συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε:
  • Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των δημοτών, από τα χρήματα των εργαζόμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των παιδιών και των νέων.
  • Να πληρωθούν άμεσα οι 36 συμβασιούχοι του ΔΟΠΠΑΩ που οι μισθοί τους κατατέθηκαν στο ΔΝΤ για το χρέος που προεκλογικά κατά 60% θα διέγραφε ο ΣΥΡΙΖΑ και για το οποίο χρέος ουδόλως αυτοί ευθύνονται.
  • Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση αποθεματικών των ΟΤΑ, των ασφαλιστικών ταμείων κ.α. δημόσιων φορέων.
  • Να αποκατασταθούν οι απώλειες των τελευταίων χρόνων.
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ, ΩΡΑ 12 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
Θεμελής Θ. Αγγελος
Δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου