ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ

Γραμματεία Υγείας Πρόνοιας Θεσσαλονίκης
Την κρίση δεν θα την πληρώσουμε εμείς ! Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει το δρόμο της διαχείρισης του χρέους αλλάζοντας μόνο ονόματα και φτιάχνοντας καινούριες λέξεις. Τα προβλήματα θα παραμένουν όσο στηρίζεται η πολιτική γραμμή της ΕΕ και των μονοπωλίων.
Η υγεία για κυβέρνηση και την ΕΕ δεν είναι παρά ένα ακόμη εμπόρευμα. Επιτρέπει ότι και στην Αγορά: συμφέροντα , συγκρούσεις εταιρειών φαρμακευτικών κτλ, νοσήλια και περίθαλψη με βάση το κόστος. Ο υγειονομικός είναι ο υπάλληλος που ξεζουμίζεται στην κυριολεξία για το μισθό του, μικρότερο ή μεγαλύτερο και ο ασθενής αντιμετωπίζεται ως πελάτης.
Στην κατεύθυνση αυτή και στη χώρα μας, σε πρώτη φάση υποβαθμίζουν το δημόσιο νοσοκομείο, δηλαδή ότι έχει απομείνει από αυτό, μέσω της υποχρηματοδότησης και της μετακύλισης των νοσηλίων - αύξηση συμμετοχής σε εξετάσεις φάρμακα, στους ασθενείς. Στη συνέχεια θα αποκτήσει πλήρη ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια μέσω και της ΕΣΑΝ Α.Ε.
Η πόλη έχασε με το κλείσιμο των 3 νοσοκομείων πάνω από 500 δημόσια κρεβάτια. Στο Ιπποκράτειο μέχρι πριν από λίγα χρόνια λειτουργούσαν περισσότερες από 1.100 κλίνες νοσηλείας ενώ σήμερα 790.
Το 2009 ο προϋπολογισμός του Ιπποκρατείου ήταν 75 εκατ. ευρώ και για το 2015 θα πρέπει να λειτουργήσει με 33 εκατ. ευρώ. Στο Θεαγένειο για το 2015 έχουν δοθεί μόνο 300 χιλιάδες ευρώ ενώ πέρυσι ο προϋπολογισμός ήταν 10 εκατομμύρια ευρώ.
Συνέπεια αυτών, μεγάλες ελλείψεις αναλώσιμων και αντιδραστηρίων που επιφέρουν έως και υπολειτουργία τμημάτων και υπηρεσιών που και ταλαιπωρούν τους ασθενείς και τους ωθούν σε ιδιωτικά εργαστήρια και κλινικές για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους, αν φυσικά διαθέτουν τα χρήματα.
Εκτός των κομμένων προϋπολογισμών, υπάρχει και μεγάλη έλλειψη προσωπικού, εντατικοποίηση της δουλειάς, διάφορες μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας εργολαβίες, 8μηνα, επικουρικοί γιατροί, πανεπιστημιακοί υπότροφοι κ.α
Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση που επικαλούνται, αναφέρεται σε 300 κλίνες του ΨΝΘ, όταν στον ιδιωτικό τομέα ο όμιλος «Στασινόπουλος» έχει 500. Αποασυλοποίηση δηλαδή για το κλείσιμο δημόσιων δομών και ενίσχυση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Στον Ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι πληρώνονται με έναντι ενώ τα χρωστούμενα ξεπερνάν τους 3 μήνες.
Το ΙΚΑ κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδας τα ταμειακά διαθέσιμα 3 εκατομμυρίων ευρώ, όταν ήδη ενάμιση μήνα έχει κάνει στάση πληρωμών σε παροχές σε είδος για τους ασφαλισμένους του (π.χ. καροτσάκια, οξυγόνα κλπ…).
Οι χρόνια πάσχοντες πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα και το ΚΕΒΑ (Κέντρο Επιτροπών Βαθμού Αναπηρίας) είναι η λεπίδα για την πρόνοια που πετσοκόβει τα όποια επιδόματα.
Αυτά είναι κάποια λίγα παραδείγματα. Αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν!
Εμείς απαντάμε, δεν ανεχόμαστε η υγεία να είναι εμπόρευμα ούτε να εξαρτάται από το πορτοφόλι του καθενός μας, αλλά να παρέχεται δωρεάν ισότιμα και αποκλειστικά από το κράτος, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Για την κρίση και τα κρατικά ελλείμματα , δεν φταίμε εμείς, δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς το «λογαριασμό», αλλά να πληρώσουν οι υπαίτιοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που θησαυρίζουν από την αφαίμαξη των εργαζομένων και όλου του λαού.
Παλεύουμε:
  • Για αύξηση των προϋπολογισμών στα νοσοκομεία!
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού!
  • Για Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης !
Λέμε όχι στην απλήρωτη εργασία! Όχι στην εντατικοποιημένη εργασία με μισά δικαιώματα!
Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 20 Μαΐου! Συγκέντρωση 10:30 στην ΥΠΕ!


Γραμματεία Υγείας Πρόνοιας Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου