ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του συνεχούς διαλόγου της με την τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο, τόσο σε ποιμαντικό, λειτουργικό και θεολογικό επίπεδο, όσο και σε μορφωτικό και πολιτιστικό, πραγματοποιεί τις επόμενες ημέρες όχι μία αλλά τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.
Έτσι, λοιπόν, διοργανώνει και παρουσιάζει:
 
 
αβγδ
 
 
Παρασκευή 8 Μαΐου, στις 7μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας (πίσω από την εκκλησία), την ενδιαφέρουσα εισήγηση του συνεργάτη της Ενορίας, Μηχανολόγου Ηλεκτρολόγου και ειδικού στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και λειτουργία ρομποτικών συστημάτων για τη βιομηχανία, κ. Πέτρου Παπαγεωργίου με θέμα: «Roboactivators: Από το Παιχνίδι στην Καινοτομία». Ο εισηγητής θα μεταδώσει στο ακροατήριο την εμπειρία του από το άκρως δημιουργικό επάγγελμά του αλλά και την εμπειρία που απέκτησε από την ευθύνη του προπονητή της Ομάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Ενορίας μας, τους Roboactivators of Oreokastro (RoO), μέσα από τη συμμετοχή της Ομάδας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του εκπαιδευτικού οργανισμού EduAct και του FirstLegoLeague Greece, τον περασμένο Μάρτιο στο ΝΟΗΣΙΣ. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και μέλη της Ομάδας των RoO, τα οποία θα παρουσιάσουν στο κοινό ένα demo της δουλειάς που έκαναν το περασμένο διάστημα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσους έχουν παρόμοιο ενδιαφέρον αλλά κυρίως σε μαθητές Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς θα γίνει προσπάθεια να παρουσιασθούν προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας και μάλιστα σε έναν χώρο δημιουργικά καινοτόμο, αυτόν των νέων τεχνολογιών.

  αβγ
 
Σάββατο 9 Μαΐου, στις 7:30μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας (πίσω από την εκκλησία), θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας των μελών των δύο Σεμιναριακών Κύκλων Φωτογραφίας της φετινής περιόδου στην Ενορία μας υπό την καθοδήγηση του κ. Γεωργίου Τρύφωνος, Εικαστικού-Φωτογράφου, υπό τον τίτλο «Τέχνες & Ορθοδοξία». Στην έκθεση θα παρουσιασθούν έργα από τη θεματική φωτογράφιση σε βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, και θα γίνει προσπάθεια να καταδειχθεί η ζωντανή σχέση της Ορθοδοξίας με τις Τέχνες, μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Η έκθεση θα διαρκέσει από το Σάββατο 9 έως την Παρασκευή 15/5 και θα λειτουργεί Κυριακή 10/5, 10:30π.μ.-12μ. & 6-8μ.μ., και από Δευτέρα 11/5 έως Παρασκευή 15/5, 6-8μ.μ.
 
Σάββατο 9 Μαΐου, στις 8:30μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας (πίσω από την εκκλησία), θα πραγματοποιηθεί το συναυλιακό ντεμπούτο του Εργαστηρίου Παιδικής Χορωδίας της Ενορίας μας «ΣΟΛ». Τα παιδιά, υπό τη διδασκαλία της Εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Άννας Γεράση, ετοίμασαν ένα μουσικό πρόγραμμα για τα αυτιά σας μόνο! Το Εργαστήρι Παιδικής Χορωδίας «ΣΟΛ» της Ενορίας μας αποτελεί μια σοβαρή και ολοκληρωμένη προσπάθεια έτσι ώστε το Ωραιόκαστρο να αποκτήσει τη δική του Παιδική Χορωδία και μια εκπροσώπηση στα χορωδιακά δρώμενα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Γίνονται δεκτά αγόρια και κορίτσια 8 έως 16 ετών. Πληροφορίες στο 697 619 3473, Άννα Γεράση.
Θα είναι για εμάς χαρά και τιμή να σας δούμε στις εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε με κόπο αλλά και περίσσιο μεράκι για όλους εσάς και τα παιδιά μας!
 
Μπορείτε να ενημερώνεστε:
facebook: Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου
twitter: Ι.Ν.Κ.Θ.Ωραιοκάστρου
wordpress: koimisitheotokouoraiokastrou.wordpress.com
e mail: nmonastiridis@gmail.com
Τ. 2310 696296
Χριστός Ανέστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου