ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Δύο Δήμοι, δύο σταθμά και τα βαρίδι Α. Ο δήμαρχος της Πάτρας ενημέρωσε το υφυπουργείο Παιδείας για το σχεδιασμό του δήμου και ζήτησε την ενίσχυση, πέραν του προγράμματος 2015-2020, για την ανέγερση σχολικών μονάδων. Επίσης, ενημέρωσε για το πρόγραμμα σίτισης μαθητών, συγκεκριμένα την ενίσχυση πρωινού στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ένα πρόγραμμα που εκπονεί με δική του πρωτοβουλία ο δήμος και ζήτησε τη στήριξη του υπουργείου Παιδείας.
Η δημοτική αρχή παρέδωσε κοινό υπόμνημα των Φορέων της Εκπαίδευσης «για την κατάσταση του δημόσιου σχολείου και την Παιδεία», που αφορά το δήμο Πατρέων, με τα σχετικά αιτήματα για οικονομικές επιχορηγήσεις, διαγραφή χρεών των σχολικών επιτροπών, μισθοδοσία σχολικών καθαριστριών, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων κ.α. Το 80% των παιδιών που είναι στους παιδικούς σταθμούς δεν πληρώνουν τροφεία. Μεγάλες απαλλαγές υπάρχουν γενικότερα στα δημοτικά τέλη.
 
Β. Ο δήμος Ωραιοκάστρου προσθέτει στον ΕΝΦΙΑ το δικό του χαράτσι, για την ανέγερση σχολείων με εργολαβίες. Υποχρέωση που μέχρι την εφαρμογή του νόμου «Καλλικράτη», ανήκε αποκλειστικά στο Κράτος (μέσω του ΟΣΚ, τα σχολεία κόστιζαν τα μισά από ότι σήμερα). Δεν φαίνεται να διαφωνεί στις μεθοδεύσεις των συγχωνεύσεων, της κατηγοριοποίησης και του αγοραίου σχολείου.
Το καπιταλιστικό κράτος, παρά τη φοβερή φορολογική αφαίμαξη που κάνει το ίδιο, μεταβιβάζει χαρατσώματα στις τοπικές διοικήσεις, καταρχήν στις προθυμότερες. Για τις ελληνικές κυβερνήσεις, οι ανάγκες των δανειστών και του εγχώριου κεφαλαίου, προηγούνται από αυτές της δημόσιας παιδείας, υγείας, πρόνοιας, πολιτισμού. Μακρύ τους χέρι αποτελεί και η δημοτική αρχή του Ωραιόκαστρου. Σύμφωνα και με το στρατηγικό της σχέδιο, θα ακολουθήσει παρόμοια τακτική, αν δεν υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις στα ανταποδοτικά τέλη τα οποία θα γενικεύσει και θα κλιμακώσει αυξήσεις. Αργότερα, θα αυξήσει και το χαράτσι για τη «σχολική στέγη», εφόσον αποδείξει ότι καταφέρνει να απαλλάσσει την εκάστοτε κυβέρνηση από τις υποχρεώσεις της. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Γ. Η αστική αντιπολίτευση, βγαίνει μεν στα κεραμίδια για τις πρακτικές της σημερινής πλειοψηφίας, ξεχνά όμως να αναφέρει ότι αυτές είναι με βάση την ενιαία πολιτική του μαύρου τόξου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΚ κλπ, στην οποία πολιτική, είναι ενταγμένη και αυτή. Ας μη ξεγελιόμαστε, τα ίδια θα έκαναν οι παράγοντες των άλλων δύο δεξιών παρατάξεων και αυτή της «αριστεράς», γιατί είναι δέσμιοι του συστήματος και της πολιτικής του, παρά τις στιγμιαίες εξάρσεις και τη δημαγωγία τους.
Πριν ενάμιση χρόνο, η «Πολιτεία με όραμα» του κ. Γαβότση υπόσχονταν εκτός των άλλων, άμεσα μέτρα για την ανεργία, στήριξη των οικονομικά αδύναμων, ιατρική κάλυψη ανασφάλιστων, απαλλαγή δημοτικών τελών για άνεργους. Τώρα επιβάλει χαράτσια και ξεπουλήματα γης. Στην πραγματικότητα, τις υποσχέσεις για αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, για ανάπτυξη υπέρ του λαού και τοπικούς παραδείσους, θα τις ζούμε μόνο προεκλογικά. Εκτός αν απαλλαγούμε από τα βαρίδια, τα δικά μας και τα ξένα ……

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ & ΥΓΕΙΑ 
 
Θεμελής Θ. Αγγελος
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου