ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου συναντάει τονΠολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» στην απογευματινήπεζοπορία με τίτλο «Περπατώ και γνωρίζω: Παλαιόκαστρο – Νεοχωρούδα Τρία λατομεία Ένας δρόμος.»


Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου συναντάει τονΠολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» στην απογευματινήπεζοπορία με τίτλο «Περπατώ και γνωρίζω: Παλαιόκαστρο – Νεοχωρούδα Τρία λατομεία Ένας δρόμος.» το απόγευμα του Σαββάτου 5 Μαρ 2016 και ώρα 16:00. Η διαδρομή διέρχεται από το Εκκλησάκι Αγ. Παρασκευής Παλαιόκαστρο – Λατομείο Παλαιοκάστρου – Λατομείο Νεοχωρούδας «Ερυθρά Πέτρα» – Λατομείο «ΓΕΝΕΣΙΣ» – Κλειστό Γυμναστήριο Νεοχωρούδας.
Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου»  αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας – γνωριμίας μεταξύ των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλ.«Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία θα επισκεφτούμε και θα μιλήσουμε για τοΠαρεκκλήσι της Αγ. Παρασκευής Παλαιοκάστρου, για το κλειστό Γυμναστήριο Νεοχωρούδας,για την ύπαρξη τριών λατομείων σε ένα δρόμο, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος λατομείων, την αξιοποίηση των σε άλλες χρήσεις (χώρος Θεάτρου «ΓΕΝΕΣΙΣ»). Ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος», κ. Σαραμούρτσης Χρήστος θα μας παρουσιάσει, μάλλον τον παλαιότερο και ιστορικότερο σύλλογο του Δήμου μας, ο οποίος από το 1975 έχει να παρουσιάσει μια τεράστια προσφορά πολιτισμού, επικοινωνίας, αλληλεγγύης και αγάπης για τον τόπο μας. Μαζί μας και η συγγραφέας του βιβλίου ‘’Νεοχωρούδα, Στο Πέρασμα του Χρόνου’’ κ. Άννα Ραφαηλίδου για να μας πει ιστορίες της Νεοχωρούδας και να μας μιλήσει για την παραγωγή τσίπουρου και κρασιού στη Νεοχωρούδαπαλιά, με πρακτική δοκιμή στο ύπαιθρο. Τέλος αφού ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία, θα επιστρέψουμε στο Ωραιόκαστρο.
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.
H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μήκους περίπου  8,2 χλμ και ο χρόνος της πεζοπορίας με τις ενημερώσεις, γύρω στις 3 ώρες. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον χάρτη της περιοχής (πατώντας CTRL και κλίκ) στον παρακάτω σύνδεσμο.
Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στο Εκκλησάκι Αγ. Παρασκευής, στο Παλαιόκαστρογια το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στις 16:00. Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο συνάντησης. Η διαδρομή είναι μονής κατεύθυνσης και πριν την έναρξη της πεζοπορίας, με συντονισμό του συλλόγου, μερικά Ι.Χ. αυτοκίνητα θα πρέπει να κινηθούν μόνο με τους οδηγούς τους στο σημείο τερματισμού, για να είναι εφικτή η κίνηση της επιστροφής από τη Νεοχωρούδα.
Καλούμε όλους εκείνους  που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου