ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ:«Δικαίωμα στους Δήμους να παραχωρούν οικόπεδα αποκλειστικής χρήσης για ανέγερση σχολικών μονάδων»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Πολυτεχνείου 27-29, 546 25 Θεσσαλονίκη
τηλ.:2310.545.503, 2310.545.509, fax: 2310.545.669
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα
Τηλ.: 210.332.51.24 fax: 210.370.6011


Θεσσαλονίκη, 13.04.16
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Δικαίωμα στους Δήμους να παραχωρούν οικόπεδα αποκλειστικής χρήσης για
ανέγερση σχολικών μονάδων»
 
Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε, σήμερα Τετάρτη 13.04.16, στην ολομέλεια της Βουλής, η υπ’αριθμ. Πρ. 325/23 τροπολογία που κατατέθηκε από το Βουλευτή Β΄ Θεσ/νίκης των ΑΝΕΛ Γιώργο Λαζαρίδη, για το «Δικαίωμα στους Δήμους να παραχωρούν, περαιτέρω, οικόπεδα αποκλειστικής χρήσης για ανέγερση σχολικών μονάδων, στην Α.Ε. «Κτιριακές Υποδομές» για (50) πενήντα χρόνια, με δικαίωμα ανέγερσης και χωρίς χρονική δέσμευση του χρόνου κατασκευής σχολικών κτιρίων». Η τροπολογία εισήχθει σε Σ/Ν του Υπουργείου Υποδομών και είχε την στήριξη όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, πλην των, Νέας Δημοκρατίας, Χρυσής Αυγής και Κ.Κ.Ε.
Στα πολεοδομικά σχέδια των Δήμων προβλέπονται οικόπεδα για ανέγερση σχολικών κτιρίων, τα οποία για να αξιοποιηθούν απαιτείται να ενταχθούν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Οι χρήσεις των οικοπέδων αυτών αφορούν αποκλειστικά την ανέγερση σχολικών μονάδων.
Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα) δημιουργήθηκαν δυσχέρειες χρηματοδότησης, αλλά και δυσχέρειες παραχώρησης των οικοπέδων από τους Δήμους στην «ΑΕ Κτιριακές Υποδομές», με αποτέλεσμα την αδυναμία ένταξης των οικοπέδων στο πρόγραμμα ‘ανέγερση σχολικών κτιρίων’, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, δεν επέτρεπαν στους Δήμους προτάσεις αξιοποίησης οικοπέδων για μελέτη και κατασκευή σχολικών κτιρίων.
Με το προτεινόμενο άρθρο δίδεται η δυνατότητα στους Δήμους να παραχωρούν κατά χρήση τα οικόπεδα που φέρουν χαρακτηρισμό σχολικών κτιρίων στην «ΑΕ Κτιριακές Υποδομές» (πρώην Ο.Σ.Κ. Α.Ε), για πενήντα χρόνια με δικαίωμα ανέγερσης και χωρίς δέσμευση χρόνου κατασκευής των σχολικών κτιρίων.
Κατ΄ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται, περαιτέρω, η διατήρηση του χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου, με τις κτιριακές υποδομές και το πρόγραμμα σχολικής στέγης να παραμένει υπό την εποπτεία της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου