ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Συνάντηση του Γ.Λαζαρίδη με Πρόεδρο Χριστιανικού Κόμματος Λιβάνου


 



ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Πολυτεχνείου 27-29, 546 25 Θεσσαλονίκη
τηλ.:2310.545.503, 2310.545.509, fax: 2310.545.669
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα
Τηλ.: 210.332.51.24 fax: 210.370.6011


Αθήνα, 31.03.16
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση πραγματοποίησε χθες, 30.03.2016, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης με τον Πρόεδρο του Χριστιανικού κόμματος του Λιβάνου Tarek Harmouch, παρουσία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη, του Ιερού Ναού Αγ. Ακινδύνων, στους Αγίους Αναργύρους, π. Αντωνίου Μαλούφ.
Στην εισαγωγή του ο βουλευτής εξήρε τις στενές και διαχρονικά πολύ καλές σχέσεις της Ελλάδας με το Λίβανο και ιδιαίτερα με το Χριστιανικό πληθυσμό, τονίζοντας τον σημαντικό παράγοντα του ομόδοξου πνεύματος, που ενώνει και ενισχύει τις σχέσεις εμπιστοσύνης των δύο χωρών, ενώ δεν παρέλειψε να μεταφέρει την αγωνία και το ενδιαφέρον του Ελληνικού Λαού για όσα δεινά εξελίσσονται σε Λίβανο και Συρία.
Ο κ. Tarek Harmouch, επιβεβαίωσε με τη σειρά του τις σχέσεις εμπιστοσύνης των δύο χωρών και έθεσε μια σειρά ζητημάτων που χρειάζονται προσοχή.
Αρχικά, ζήτησε την πιο έντονη παρουσία της Ελλάδας στην περιοχή, με διάφορους τρόπους, φέρνοντας ως παράδειγμα την δυναμική παρουσία της ομόθρησκης Ρωσίας. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι ο Λίβανος με 50% Χριστιανικό πληθυσμό έχει δεχθεί 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, λόγω του πολέμου και ελλοχεύει ο κίνδυνος αλλοίωσης της δημογραφίας του πληθυσμού, μιας και η πλειοψηφία των προσφυγικών ροών, αποτελείται από μουσουλμάνους.
Στη συνέχεια ρώτησε για την πιθανότητα διεύρυνσης της νομοθεσίας, που αφορά στις άδειες παραμονής για ξένους επενδυτές, με εισαγωγή & επένδυση κεφαλαίων, άνω των 250.000 €. Αυτό τόνισε, θα ωθήσει αρκετούς ενδιαφερόμενους Λιβανέζους επιχειρηματίες, να έρθουν και να επενδύσουν σε διάφορους κλάδους στην Ελλάδα.
Τέλος, ζήτησε τη βοήθεια της Ελλάδας στα πλαίσια της παρουσίας της στην περιοχή, είτε με τη δωρεά ενός ασθενοφόρου είτε με μια μικρή κινητή ιατρική μονάδα για τον χριστιανικό πληθυσμό της περιοχής του Λιβάνου.
Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγές αναμνηστικών και με δέσμευση από την πλευρά του βουλευτή, να προωθήσει προς υλοποίηση τα θέματα που συζητήθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου