ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Διαβήτης τύπου 2: Πόσο θα μειώσετε τον κίνδυνο εάν κάνετε συχνά ποδήλατο

Όσοι χρησιμοποιούν συχνά το ποδήλατο, είτε για να γυμναστούν είτε ως μέσο μεταφοράς, κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS Medicine.
Η μελέτη εκπονήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας, με επικεφαλής τον Μάρτιν Ρασμούσεν, βάσει δείγματος 24.623 αντρών και 27.890 γυναικών ηλικίας 50 έως 65 ετών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, οι συμμετέχοντες που έκαναν συστηματικά ποδήλατο φάνηκε να έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 και μάλιστα ο κίνδυνος μειωνόταν αναλογικά με τις ώρες άσκησης με ποδήλατο ανά εβδομάδα.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για διάστημα πέντε ετών και διαπιστώθηκε ότι όσοι έκαναν συχνά ποδήλατο διέτρεχαν περίπου 20% μικρότερο κίνδυνο διαβήτη.
«Η ποδηλασία είναι μια δραστηριότητα που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας, οπότε μπορεί να υιοθετηθεί από μεγάλο μέρος του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να γυμναστούν λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου» αναφέρει ο Ρασμούσεν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οφέλη της ποδηλασίας φάνηκε να ισχύουν και για όσους υιοθέτησαν τη συγκεκριμένη μορφή άσκησης σε μεγάλη ηλικία, επομένως ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε τις συνήθειές μας με στόχο να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου