ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΑ


 





ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Πολυτεχνείου 27-29, 546 25 Θεσσαλονίκη
τηλ.:2310.545.503, 2310.545.509, fax: 2310.545.669
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα
Τηλ.: 210.332.51.24 fax: 210.370.6011
 
Πέμπτη, 22.09.16.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε, χθες, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στα Γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή, συνάντηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη με το Σύλλογο των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ.
Από την πλευρά του Συλλόγου παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Δημ. Πανταζής, ο Αντιπρόεδρος κ. Κων. Ψυχίδης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Αντ. Καρανίκας και ο Ταμίας κ. Δημ. Μπόλος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός σε πολλά θέματα, η επίλυση των οποίων δεν έχει δημοσιονομικό κόστος για την πολιτεία, η επίλυση των οποίων θα ευνοεί την πιο γρήγορη διεκπεραίωση των υποθέσεων, την αποτελεσματικότερη λειτουργία του οργανισμού και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών.
Αναφέρθηκε το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο με συμπλήρωση και βελτιώσεις της νομοθεσίας, τα προβλήματα που προέκυψαν με τις αποζημιώσεις αγροτών, η δημιουργία αποθεματικού που προβλέπεται και δεν εφαρμόζεται και η είσοδος ιδιωτικών εταιριών στην ασφάλιση, που θα δημιουργήσει προβλήματα στους γεωργούς.
Ακόμα, τέθηκε το ζήτημα του εκτιμητικού έργου του οργανισμού και των προβλημάτων από τη μη κάλυψη των εξόδων των εκτιμητών, και προτάθηκε συγκεκριμένη λύση, για να μη καθυστερεί το εκτιμητικό έργο. Ζητήθηκε η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, διότι για το θέμα έχει κατατεθεί αιτιολογική έκθεση στο ΓΛΚ και δεν επιβαρύνει καθόλου τον κρατικό Προϋπολογισμό.
Επίσης, σημειώθηκε το θέμα του επαναπροσδιορισμού των αποζημιώσεων και των ασφαλιστικών εισφορών για να υπάρχει πιο έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών , αλλά και η επιστροφή των ΠΣΕΑ στον ΕΛΓΑ.
Τέλος, επισημάνθηκε ότι δεν έχει υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα όσον αφορά διάφορα αυτονόητα ζητήματα, όπως με την εφαρμογή της μετενέργειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου