ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Με θυσίες αποτρέπουν το λουκέτο στον ξενώνα προσφύγων



Οι Θεσσαλονικείς βοηθούν αλλά δεν αρκεί


Με θυσίες αποτρέπουν το λουκέτο στον ξενώνα προσφύγων
Με τα λιγοστά χρήματα που προσφέρουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης διατηρείται, εδώ και δύο μήνες, ο Ξενώνας Υποδοχής Προσφύγων, ο οποίος με δυσκολία δεν έχει κλείσει έως τώρα, μετά τη διακοπή της χρηματοδότησής του.
Χάρη στους εθελοντές, 53 Αφγανοί, Σύροι και Σομαλοί πρόσφυγες εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο κτίριο, η έλλειψη όμως χρημάτων καθιστά αβέβαιη τη συνέχιση της λειτουργίας του.
Ο κ. Τίμος Κεχαγιάς, εκπρόσωπος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας που έχει συντονίσει την γιγάντια προσπάθεια συντήρησης του ξενώνα, δήλωσε ότι, εκτός από την κάλυψη των βασικών τους αναγκών, οι εθελοντές συμβάλλουν στην επιμόρφωση των παιδιών τους, ενώ «γίνεται αγώνας για να βρεθεί επίσημος φορέας που να αναλάβει τη διαχείριση του ξενώνα, καταθέτοντας πρόταση για χρηματοδότηση στο υπουργείο Υγείας».
Πάντως, τα λειτουργικά έξοδα του κτιρίου, όπως οι λογαριασμοί ΔΕΗ και ΕΥΑΘ, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ ο Δήμος Πυλαίας, στον οποίο ανήκει το κτίριο, κάνει προς το παρόν «τα στραβά μάτια».
Για την ενίσχυση της προσπάθειάς τους διοργανώθηκε συναυλία, την Κυριακή 30 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, στο Block 33, το οποίο προσφέρει δωρεάν τον χώρο του.
Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι Blueswires, οι Λουδίας, η Μαύρη Μαγιονέζα, οι Roundlights, οι VIC, αλλά και συγκρότημα των Αφγανών προσφύγων, παλιοί ένοικοι του ξενώνα οι περισσότεροι.
Το σύνολο των εσόδων, από το κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης των 5 € που θα υπάρχει στην είσοδο, θα διατεθεί για τα πάγια έξοδα του ξενώνα.
 http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου