ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ θέμα: «Συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων Νομού Θεσσαλονίκης»



                                                                                                       




ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ                                                            
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Πολυτεχνείου 27-29, 546 25 Θεσσαλονίκη 
τηλ.:2310.545.503, 2310.545.509, fax: 2310.545.669
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα
Τηλ.: 210.332.51.24 fax: 210.370.6011
Θεσσαλονίκη, 02.09.16.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την αντίθεσή του στο νέο σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, στο Νομό Θεσσαλονίκης, όπου πρόκειται να κλείσουν Αστυνομικά Τμήματα, να υποβαθμιστούν κάποια σε αστυνομικούς σταθμούς, με ταυτόχρονη συγχώνευση προσωπικού, εξέφρασε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης.
Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε την υπ’αριθμ .πρ. 1208/2.9.16 επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα: «Συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων Νομού Θεσσαλονίκης».
Στην ερώτηση αναφέρεται, ότι είναι κατανοητό, ότι ένας από τους στόχους της απόφασης περί συγχώνευσης είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ο περιορισμός κάποιων δαπανών, όμως ο αντίκτυπος της πολιτικής αυτής ενέργειας στην κοινωνία δεν είναι θετικός, με τους πολίτες να ανησυχούν. Καταλήγοντας ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. θέτει τα ερωτήματα:
·           Δεσμεύεστε για την συνέχιση λειτουργίας των Α.Τ. του Νομού Θεσσαλονίκης, πριν την οριστικοποίηση των επιμέρους σχεδίων αναδιοργάνωσης και σύμπτυξης των Υπηρεσιών;
·           Αν Ναι, δεσμεύστε για εκσυγχρονισμό των μέσων αστυνόμευσης και του τεχνολογικού εξοπλισμού των αστυνομικών, δίνοντας λύση στα αμιγώς λειτουργικά προβλήματα του κλάδου;
Ακολουθεί όλο το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης.






ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΘΕΜΑ «Συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων Νομού Θεσσαλονίκης»
Κύριε Υπουργέ,
Όπως ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα, σύμφωνα με το νέο σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, στο Νομό Θεσσαλονίκης πρόκειται να κλείσουν Αστυνομικά Τμήματα, να υποβαθμιστούν κάποια σε αστυνομικούς σταθμούς, με ταυτόχρονη συγχώνευση προσωπικού, όλα στη λογική δημιουργίας νέων οργανισμών για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου με καλύτερη αστυνόμευση.
Κατανοούμε ότι ένας από τους στόχους των παραπάνω ενεργειών είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ο περιορισμός κάποιων δαπανών, όμως ο αντίκτυπος στην κοινωνία δεν είναι θετικός, με τους πολίτες να ανησυχούν.
Είναι γνωστό, ότι στην Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας έχει συγκεντρωθεί το 50% επί του συνόλου των εισερχομένων προσφύγων & μεταναστών στη χώρα, με τον Νομό να υποστηρίζει περισσότερα κέντρα φιλοξενίας (αριθμητικά), συγκριτικά  με την υπόλοιπη Ελλάδα. Χαρακτηριστικά μόνο στον Δήμο Δέλτα υπάρχουν 3 κέντρα φιλοξενίας, ενώ αντίστοιχα υπάρχουν κέντρα στον Λαγκαδά και στο Ωραιόκαστρο.
Όπως αντιλαμβάνεστε η μείωση της αστυνομικής παρουσίας, μόνον το αίσθημα ασφάλειας δεν θα τονώσει στους πολίτες, αλλά αντίθετα θα ενισχύσει αυτά της ανασφάλειας και της εγκατάλειψης. Αντίστοιχα, συναισθήματα και φαινόμενα που ξεφεύγουν από την ομαλότητα και την νομιμότητα, ενδεχομένως να προκύψουν μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στα «κέντρα φιλοξενίας», όπου συγκεντρώνεται σημαντικός αριθμός ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές, χώρα προέλευσης, κουλτούρα και θρησκευτικό φρόνημα, δημιουργώντας καταστάσεις έκρυθμες και δύσκολα διαχειρίσιμες.
Ως απότοκο αυτών, ευλόγως, γεννάται η απορία αν αντί της ειλημμένης απόφασης για μείωση – συγχώνευση Αστυνομικών σταθμών, πρέπει να αναθεωρηθεί το υπηρεσιακό πλάνο με στόχο την ενίσχυση των υφιστάμενων Α.Τ. με προσωπικό και εξοπλισμό, αλλά και την δημιουργία νέων σε Δήμους με εξαιρετικές ιδιαιτερότητες.
Η αδήριτα αναγκαία συνέχιση λειτουργίας των Α.Τ. του Νομού Θεσσαλονίκης στηρίζεται στην άνωθεν τεκμηρίωση. Λαμβάνοντας υπόψιν, λοιπόν,  τις αυξημένες ανάγκες φύλαξης των ανωτέρω νευραλγικών περιοχών, με τις  εξαιρετικές ιδιαιτερότητες, καθώς και το, υπό αμφισβήτηση, αίσθημα ασφάλειας των πολιτών,ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
·       Δεσμεύεστε για την συνέχιση λειτουργείας των Α.Τ. του Νομού Θεσσαλονίκης, πριν την οριστικοποίηση των επιμέρους σχεδίων αναδιοργάνωσης και σύμπτυξης των Υπηρεσιών;
·       Αν Ναι, δεσμεύστε για εκσυγχρονισμό των μέσων αστυνόμευσης και του τεχνολογικού εξοπλισμού των αστυνομικών, δίνοντας λύση στα αμιγώς λειτουργικά προβλήματα του κλάδου;
Αθήνα, 01/09/2016
Ο ερωτών βουλευτής  
                                              
Γιώργος Λαζαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου