ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ κυρ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ» ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83-2016-final-jpeg Έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουμε στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ενορίας μας με τον τίτλο «Χριστούγεννα με τον κυρ-Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 8 το βράδυ μέσα στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.
Πρόκειται για ένα σύνθετο πολυθέαμα, το οποίο θα περιλαμβάνει αφήγηση, δρώμενο, ευρωπαϊκή χορωδιακή μουσική, στο πνεύμα των ημερών, και βυζαντινούς ύμνους των Χριστουγέννων. Η εκδήλωση θα στηρίζεται στο χριστουγεννιάτικο διήγημα του μεγάλου μας λογοτέχνη, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τίτλο «Η Ντελησυφέρω». Μια ιστορία της θειάς Μαριώς της Χρήσταινας, της κοινώς λεγομένης Ντελησυφέρω και του κοινωνικού της περιγύρου, που εκτυλίσσεται ανήμερα τα Χριστούγεννα, όρθρου βαθέως, πριν ακόμα φέξει η μέρα, στην Εκκλησιά του χωριού της, κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης Ακολουθίας. Ένα ευχάριστο διήγημα, απόλυτα συνυφασμένο με τις άγιες μέρες που θα βιώσουμε σε λίγο, το οποίο θα μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, δύσκολη μα πιο απλή και αθώα.
Στην αφήγηση του διηγήματος, η εκπαιδευτικός κ. Ευγενία Αυλίδου. Συμμετέχουν η Γυναικεία Χορωδία Eu Choralis και το Εργαστήρι Παιδικής Χορωδίας της Ενορία μας Σολ που θα αποδώσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από όλο τον κόσμο. Στην απόδοση των χριστουγεννιάτικων ύμνων, ο Πρωτοψάλτης του Ναού μας, κ. Αντώνιος Κωνσταντινίδης, ο Λαμπαδάριος κ. Αθανάσιος Παγιούλας και ο χορός των ψαλτών της Ενορίας μας. Επίσης συμμετέχουν με κάλαντα και ένα δρώμενο-έκπληξη τα παιδιά των Νεανικών Συνάξεων της Ενορίας. Στις όμορφες, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, οι κυρίες και δεσποινίδες του Studio Πλεκτικής της Ενορίας μας.
Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η τελετή του Αγιασμού με την ευκαιρία του νέου, ανακαινισμένου δαπέδου του Ναού μας και της γενικότερης αισθητικής αναβάθμισης, που πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου με δωρεές ενοριτών μας και μη.
Αντί για εισιτήριο, φέρνουμε λίγα τρόφιμα (κρέας, λάδι, τυρί, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, σοκολάτες κ.α.) για τα χριστουγεννιάτικα δέματα της Τράπεζας Τροφίμων της Ενορίας.
Στο νάρθηκα του Ναού θα λειτουργεί έκθεση με πανέμορφα, χειροποίητα πλεκτά (γάντια, σκουφάκια, παιδικά πανωφόρια και ρούχα, διάφορα αξεσουάρ κ.α.), χριστουγεννιάτικες πιατέλες με γλυκά και λαχειοφόρος αγορά με τιμή λαχνού 1 ευρώ και πλούσια δώρα, όπως laptop, tablet, τριήμερη απόδραση για δύο άτομα στη λίμνη Πλαστήρα και πολλά άλλα δώρα. Η κλήρωση θα γίνει την Κυριακή της Τυρινής, στις 26/2/2017.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί σε όλους ζεστό, χριστουγεννιάτικο κρασί και μελομακάρονα.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου