ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ



Ι.Μ. ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 



Ετοιμαζόμαστε με γοργούς ρυθμούς να σας υποδεχθούμε όλους στο σπίτι της Παναγίας μας, στο δικό σας σπίτι, ώστε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις Άγιες Ημέρες του Πάθους, του Σταυρού και της Ανάστασης του Κυρίου μας. Εργαζόμαστε εντατικά στους τομείς της καθαριότητας, της διευθέτησης των χώρων του Ναού και της αυλής και στις υποδομές, για τη δική σας εξυπηρέτηση κατά τις ημέρες που έρχονται.
Το Σάββατο του Λαζάρου το πρωί θα τελέσουμε τη Θ. Λειτουργία 7:30-9:30 και θα μεταφερθούμε νοερά στη Βηθανία, στον τάφο του Λαζάρου. Το απόγευμα στις 5 της ίδιας μέρας θα μαζευτούμε για την ετοιμασία των βαγιών και τον ανάλογο στολισμό της εκκλησίας μας. Θα σας παρακαλέσουμε, όσοι έχετε δαφνόδεντρα, να φέρεται λίγα κλαδιά και στην εκκλησία μας.
Την Κυριακή των Βαΐων το πρωί θα υποδεχθούμε τον Χριστό μας στην Αγία Πόλη, στα Ιεροσόλυμα, κρατώντας στα χέρια τα βάγια που θα ευλογήσουμε και θα μοιράσουμε ευλογία σε όλους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 7, το κλίμα αλλάζει… Με την Ακολουθία του Νυμφίου εισερχόμαστε στο Θείο Δράμα, το οποίο μέρα τη μέρα θα ξεδιπλώνεται, με την υπέροχη υμνογραφία και τα συγκλονιστικά αναγνώσματα να μας μεταφέρουν στους Αγίους Τόπους. Η Ακολουθία του Νυμφίου θα τελείται στις 7μ.μ. και τη Μ. Δευτέρα, και τη Μ. Τρίτη, οπότε και θα ακούσουμε το κατανυκτικό τροπάριο της Αγίας Κασσιανής της Υμνογράφου.
Τα πρωινά της Μ. Δευτέρας, της Μ. Τρίτης και της Μ. Τετάρτης στις 8-9:30, θα τελούμε την Προηγιασμένη Λειτουργία, οπότε και μπορείτε να φέρνετε τα παιδάκια σας για Θ. Κοινωνία για να μην ταλαιπωρούνται τις άλλες μέρες.
Τη Μ. Τετάρτη το απόγευμα στις 6 θα τελέσουμε την Ακολουθία του Νιπτήρος και στη συνέχεια το Μυστήριο του Ι. Ευχελαίου για την υγεία όλων. Ονόματα για να μνημονευθούν στο Ευχέλαιο της Μ. Τετάρτης μπορείτε να γράφετε στην είσοδο του Ναού μας.

Τη Μ. Πέμπτη το πρωί 7-9 θα τελέσουμε τη Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου και θα θυμηθούμε με συγκίνηση την Πρώτη Λειτουργία που τέλεσε ο ίδιος ο Χριστός μας, καθιστώντας όλους μας κοινωνούς του Σώματος και του Αίματός Του, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία της μετοχής στον αγιασμό του σώματος και της ψυχής μας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7 θα μεταφερθούμε στο Όρος των Ελαιών και στον Φρικτό Γολγοθά μέσα από την Ακολουθία των 12 Ευαγγελίων. Μετά την ανάγνωση του πέμπτου Ευαγγελίου θα εισοδεύσουμε τον Εσταυρωμένο, τον Οποίον θα εναποθέσουμε στο κέντρο του Ναού και θα θυμηθούμε τη συμπάσχουσα Αγάπη του Χριστού μας για όλους τους ανθρώπους. Μετά το τέλος της Ακολουθίας θα ξενυχτήσουμε τον Μεγάλο Νεκρό στολίζοντας τον Επιτάφιό Του και ευπρεπίζοντας την εκκλησιά μας, ετοιμάζοντάς την για την Ταφή Του.
Τη Μ. Παρασκευή το πρωί στις 8 θα ξεκινήσουν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και στη συνέχεια ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθήλωσης. Οι καμπάνες θα χτυπάνε πένθιμα και όλη τη διάρκεια της ημέρας θα προσκυνούμε τον Ιερό Επιτάφιο. Το απόγευμα της Μ. Παρασκευής στις 7, οι ιερείς θα ενδυθούν επίσημα άμφια και όλοι μαζί θα ψάλλουμε τον Επιτάφιο Θρήνο μπροστά στο Χριστό μας. Μετά τα Εγκώμια και το «Αι γενεαί αι πάσαι» θα λιτανεύσουμε τον Επιτάφιο και τον Σταυρό στους δρόμους του Ωραιοκάστρου, αναπέμποντας δεήσεις για όλους, ζώντες και κεκοιμημένους. Θα ακολουθήσουμε όλοι τον Μεγάλο μας Νεκρό με πίστη, κατάνυξη και ευπρέπεια, προσευχόμενοι ο καθένας για τα δικά του θέματα άλλα και για όλον τον κόσμο. Έπειτα θα επανέλθουμε στο Ναό μας, όπου θα αναπαραστήσουμε την Εις Άδου Κάθοδο του Κυρίου μας μέσα από ένα συγκινητικό δρώμενο στην είσοδο του ναού. Στη συνέχεια θα διέλθουμε για ευλογία κάτω από τον Επιτάφιο αλλά δεν θα φύγουμε αμέσως… Θα κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή να δούμε τον Χριστό μας να μπαίνει και πάλι στο Ναό και να ακούσουμε τα συγκλονιστικά Ιερά Αναγνώσματα που με έναν υπέροχο τρόπο προμηνύουν την Ανάστασή Του!
Το Μ. Σάββατο το πρωί λέγεται πως στη φύση επικρατεί μια απόκοσμη σιγή! «Σιγησάτω πάσα σαρξ» θα ψάλλουμε στην υπέροχη Ακολουθία του Εσπερινού που τελείται μαζί με τη Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου το πρωί του Μ. Σαββάτου 7:30-10 και μάλιστα επάνω στο κουβούκλιο του Επιταφίου, επάνω στο Σώμα του Χριστού μας, όπως κατά παράδοση κάνουμε στην Ενορία μας. Και φυσικά, αμέσως μετά το ανάγνωσμα του Αποστόλου ο λειτουργός ιερεύς εν μέσω κρότων, θορύβων και χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών ψάλλει δυνατά το «Ανάστα ο Θεός» πετώντας σε όλον τον κόσμο δαφνόφυλλα, σύμβολα της νίκης της Ζωής επί του θανάτου.
Το βράδυ του Μ. Σαββάτου η εκκλησιά μας στολισμένη και μεγαλοπρεπής θα μας υποδεχθεί στις 11 ακριβώς για την Ακολουθία της Παννυχίδος (Άγιο Φως) και στις 12 θα αναστήσουμε στην αυλή του Ναού μας συνεχίζοντας αμέσως μετά με την αναστάσιμη Θ. Λειτουργία μέχρι τις 2 τα ξημερώματα. Στο τέλος της Λειτουργίας θα ευλογήσουμε και θα μοιράσουμε σε όλους τα πασχαλινά αυγά τα οποία θα τα περιμένουμε από την αγάπη σας, από τη Μ. Πέμπτη έως και το Μ. Σάββατο το πρωί για να τα ετοιμάσουμε.
Κυριακή του Πάσχα και στις 11 το πρωί θα τελέσουμε τον Εσπερινό της Αγάπης. Θα ψάλλουμε πανηγυρικά το «Χριστός Ανέστη» και θα διαβάσουμε το Ευαγγέλιο σε πολλές γλώσσες, σημείο της οικουμενικότητας του μηνύματος της Αναστάσεως του Χριστού μας.
Για τη δική σας εξυπηρέτηση υπάρχει πρόνοια για θέσεις και στην αυλή του Ναού μας, σε ειδική, σκεπασμένη κατασκευή που ετοιμάζουμε, με θέρμανση (εάν το απαιτεί ο καιρός). Επίσης θα λειτουργεί ελεύθερο, άνετο πάρκινγκ για τη στάθμευση των αυτοκινήτων στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου με απευθείας πρόσβαση στην αυλή της εκκλησίας.
Από την Ενορία μας θα μπορέσετε να προμηθευτείτε πανέμορφες Πασχαλινές Λαμπάδες τις οποίες επιμελήθηκαν με αγάπη οι κυρίες της Ομάδας Πλεκτικής της Ενορίας μας. Κυκλοφορούν σε δύο τύπους των 5 και 3 ευρώ σε συσκευασία δώρου. Επίσης φέτος θα διαθέτουμε ειδικά αντιανεμικά φαναράκια με 3 ευρώ, με κερί διάρκειας 20 ωρών, σε όμορφα χρώματα, για το Άγιο Φως αλλά και την περιφορά του Επιταφίου. Τα φαναράκια θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και μετά το Πάσχα, με την τοποθέτηση ρεσώ, για να στολίσετε το μπαλκόνι σας.
Ευχόμαστε σε όλους Καλό και Ευλογημένο Πάσχα, με υγεία στις οικογένειές σας.
Πληροφορίες
2310 696296
facebook: Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου @panagiaoreokastrou
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου