ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου: «Περπατώ και γνωρίζω: Oι εστίες κουνουπιών του Ωραιοκάστρου και η πιτυοκάμπη των πεύκων”



Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, διοργανώνει πεζοπορία με τίτλο «Περπατώ και γνωρίζω: Oι εστίες κουνουπιών του Ωραιοκάστρου και η πιτυοκάμπη των πεύκων «, για την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα 11:00. Η διαδρομή ξεκινά από το Δημοτικό Πάρκο ‘‘Καλόγερος’’ – Λίμνη Ωραιοκάστρου – Διαδοχικές Λιμνούλες Ωραιοκάστρου – Εκτροφείο Αγρίων θηραμάτων – Ωραιόκαστρο και επιστροφή στο Δημοτικό Πάρκο ‘‘Καλόγερος’’.
 
Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου» αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας – γνωριμίας μεταξύ των πολιτών, δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
 
Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία μέλη και φίλοι του συλλόγου θα μιλήσουν για τo Πάρκο του ‘‘Καλόγερου’’, τη Λίμνη του Ωραιοκάστρου την διαχείριση των πληθυσμών κουνουπιών στο Ωραιόκαστρο και την συντελούμενη καταστροφή με την πιτυοκάμπη των πεύκων.
 
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της ασφάλειας του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.
 
H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι κυκλική μήκους 6,5 χλμ, φαίνεται στο σύνδεσμο https://goo.gl/maps/w6skQyWyjgD2 (πατώντας CTRL και κλικ) και ο συνολικός χρόνος της πεζοπορίας με τα διαλείμματα και τις ενημερώσεις, περίπου στις 2,5 ώρες.
Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στο Δημοτικό Πάρκο ‘‘Καλόγερος’’ στο Ωραιόκαστρο για την Κυριακή 07 Μαίου 2017 και ώρα 11:00.
Καλούμε όλους εκείνους που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…

Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:
https://sites.google.com/site/periballontikosoreokastrou
https://www.facebook.com/perivallontikosoraio?fref=ts
e-mail: peri.pol.oreokastro@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου