ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Η 9η του Μάη

  

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Στις 1 Απρίλη 1945, τα σοβιετικά στρατεύματα άρχισαν τη μαζική τους επίθεση κατά του Βερολίνου. Οι Γερμανοί συγκέντρωσαν απέναντί τους απομεινάρια του τέως πανίσχυρου στρατού τους, σε μέτωπο 250 χιλιομέτρων. 1.000.000 άνδρες (πολλοί ηλικιωμένοι και παιδιά), με 10.400 πυροβόλα και όλμους, 1.500 τανκς και αυτοκινούμενα πυροβόλα, 3.300 αεροπλάνα (τα περισσότερα σε κακή κατάσταση). Την άμυνα αποτελούσαν μία εξωτερική ζώνη ναρκοπεδίων, πυκνά χαρακώματα σε επανειλημμένες ζώνες, κτίσματα από μπετόν αρμέ, οχυρά με δεκάδες μέτρα βάθος. Ο Γκέμπελς εξαπέλυσε προπαγανδιστική εκστρατεία για τις Σοβιετικές θηριωδίες, η οποία όμως έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που επεδίωκε: Γέννησε το φόβο αντί του μίσους.
 
Ο Κόκκινος Στρατός σε 3 στρατιές υπό τους στρατάρχες Ζούκωφ, Ροκοσόφσκυ και Κόνιεφ, αριθμούσε 2.500.000 άνδρες, 42.000 πυροβόλα και όλμους που έκαναν τη νύχτα μέρα, 6.250 τανκς και αυτοκινούμενα πυροβόλα, 8.300 αεροπλάνα. Την πρώτη ημέρα της επίθεσης, το πυροβολικό έριξε 1.236.000 οβίδες. Δύο εβδομάδες μετά, σοβιετικοί στρατιώτες ύψωσαν την κόκκινη σημαία στο κτίριο του Ράϊχσταγκ και την ίδια μέρα, στις 30 Απριλίου, ο Χίτλερ αυτοκτόνησε. Δύο ημέρες πριν, ο Μουσολίνι είχε εκτελεστεί από ιταλούς αντάρτες. Το βράδυ της 8ης προς 9η του Μάη, το ναζιστικό τέρας παραδόθηκε στους συμμάχους άνευ όρων.
 
Η μέρα αυτή ήταν, είναι και θα είναι ημέρα μνήμης και τιμής της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Η Νίκη αυτή φέρει τη σφραγίδα των λαών που αντιστάθηκαν, των κομμουνιστών, κυρίως του Εργατικού κράτους της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού της. Από την άλλη, οι φασισμός – ναζισμός φέρουν τη σφραγίδα του καπιταλισμού που τους ανέδειξε και τους επέβαλε για τα συμφέροντά του, ανεξάρτητα από το ότι η κατάσταση κατάληξε ανεξέλεγκτη.
 
Σήμερα αποδεικνύεται ακόμα μία φορά η συγκεκριμένη σχέση, από το ότι η Ε.Ε., ως συμμαχία του κεφαλαίου, πρωτεργάτης στην εκστρατεία σπίλωσης του σοσιαλισμού, παραχάραξης της Ιστορίας, επέλεξε την 9η Μάη για να γιορτάζει την ίδρυσή της (!). Αυτό το κάνει για να μην αποτελεί αυτή η ημέρα πηγή διδαγμάτων για τους λαούς της Ευρώπης και του Κόσμου. Αυτό το έκανε για να συγκαλύψει τις ευθύνες των καπιταλιστών για τον πόλεμο, όχι μόνον αυτών του άξονα Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας αλλά και των καπιταλιστών Γαλλίας, Βρετανίας, ΗΠΑ κλπ. Αυτών που με πολλά μέσα ενίσχυσαν τους Χίτλερ – Μουσολίνι – Γιαπωνέζους στρατοκράτες. Το έκαναν για λόγους κερδοσκοπίας και για να χρησιμοποιήσουν τους δικτάτορες αποκλειστικά ενάντια στη Σ.Ε. και το εργατικό κίνημα. Μετά τον πόλεμο, εξακολούθησαν να στηρίζουν Φράνκο – Σαλαζάρ. Οι Ε.Ε. ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους θέλουν να ξεχάσουμε τη μεγάλη μέρα της συντριβής του ναζισμού, συντριβή που έσωσε και έφερε την ευημερία για πολλά χρόνια σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους. Μόνο κατά τη μάχη του Βερολίνου απελευθερώθηκαν από στρατόπεδα εργασίας των ναζί 800.00 ξένοι εργάτες.
 
Η 9η του Μάη ενοχλεί γιατί καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί μονόδρομων και επιβεβαιώνει ότι, όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν να ανοίξουν άλλους δρόμους προς τα μπρος, ακόμα και ενάντια σε πανίσχυρους αντιπάλους. Ενοχλεί γιατί θυμίζει ότι ο καπιταλισμός γεννάει το φασισμό, μαζί με κρίση, πόλεμο και αντικομουνισμό, όπως γίνεται σήμερα στην Ουκρανία.
Για όλα αυτά

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΗ, ΩΡΑ 19.00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 70 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου