ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Κάνει να τρυπάτε τα αφτιά των μωρών σας ή όχι;

Είναι μόδα ή μια βίαιη πράξη ως προς τα παιδιά, το τρύπημα των αφτιών; Αυτό το ερώτημα έγινε σε εκατομμύρια γονείς με σκοπό να πάψει αυτό το φαινόμενο στα μωρά παιδιά.
Η καμπάνια για να σταματήσουν οι γονείς να τρυπάνε τα αφτιά των βρεφών και των παιδιών, καθώς το καθιστούν ως μια παράνομη πράξη, έχει προσελκύσει περισσότερες από 30.000 υπογραφές.
Όλο αυτό ξεκίνησε από την αναφορά της Susan Ingram, μιας Βρετανίδας μαμάς στην ιστοσελίδα 38 Degrees όπου όπως λέει, ο πόνος και ο φόβος που βιώνουν τα μωρά και τα μικρά παιδιά όταν τους τρυπούν τα αφτιά, είναι μια μορφή παιδικής κακοποίησης.
«Δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό εκτός από το να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του γονέα. Άλλες μορφές σωματικής βίας στα παιδιά είναι παράνομες, αυτός είναι και ο λόγος που αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί εξαίρεση!»,ανέφερε ζητώντας να θεσμοθετηθεί νόμος που θα αναφέρει σε ποια ηλικία μπορεί ένας γονιός να τρυπήσει τα αφτιά του παιδιού του!
Αυτή η Βρετανική αναφορά, έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον, με την εφημερίδα The Guardian να αναφέρει ότι το ζήτημα θα τεθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Ωστόσο η Guardian επίσης αναφέρει ότι ο Δρ Τιμ Μπάλαρντ, ο αντιπρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου των παθολόγων, δήλωσε ότι η διάτρηση των λοβών των αφτιών των βρεφών και των νηπίων, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι απίθανο να προκαλέσει μόνιμες βλάβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου