ΤΡΕΙΛΕΡ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ

« Υπάρχει και η στροφή του «Τρελού», μην μας ξεχνάτε!!!!

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Θετικοί στην φυματίωση εργαζόμενοι σε νοσοκομείο - Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ

Θετικοί στην φυματίωση εργαζόμενοι σε νοσοκομείο - Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ
Θετικοί στην εξέταση Mantoux που γίνεται για τη διάγνωση φυματίωσης, βρέθηκαν περίπου 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (χωρίς να διευκρινίζεται σε ποιό νοσοκομείο), όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης.
Ο κ. Κετικίδης έκανε γνωστό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των εργαζομένων που παρουσίασαν θετική δερμοαντίδραση στο τεστ για φυματίωση, απασχολούνται σε συγκεκριμένη κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, το όνομα του οποίου όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει.
«Στον ανιχνευτικό έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν θετικοί στο μικρόβιο της φυματίωσης, πιθανόν να πρόκειται και για ηπατίτιδα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κετικίδης, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι προσβλήθηκαν πρόσφατα από τη νόσο. «Μπορεί κάποιοι να είχαν αντισώματα από παλιά. Το θέμα όμως είναι ότι νοσούν», ανέφερε προσθέτοντας, ότι το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης μπορεί να αντιμετωπιστεί με κατάλληλη θεραπεία, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα.
Καταλήγοντας, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ είπε ότι τα αποτελέσματα του ανιχνευτικού ελέγχου που διενεργήθηκε αποκαλύπτουν ότι οι εργαζόμενοι, αλλά και οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο και ζήτησε να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη το βράδυ, μετά από την ευρεία σύσκεψη στο υπ. Υγείας, μετά τη σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, έχει ήδη δοθεί εντολή στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας να αποστείλει στα δημοτικά σχολεία της χώρας, εγκύκλιο που να διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει λόγος εμβολιασμού των μαθητών της Α΄τάξης για τη φυματίωση. Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός για φυματίωση στην ηλικία των 6 ετών έχει καταργηθεί στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης καθώς έχει κριθεί αναποτελεσματικός και πλέον συστήνεται να γίνεται στο μαιευτήριο, μετά τη γέννηση του παιδιού και μόνο για πληθυσμιακές ομάδες υψηλού κινδύνου για φυματίωση.

http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου